Tun-Európa logó
Tun-Európa
Tunéziai kézzel készült
fagyálló kerámiák
magyar
horvát
német
cégtörténet

AFRIKAI

TUNÉZIAI KERÁMIÁK
A kerámiagyártás folyamata, 2000 éves története Tunéziában.
történet
kézzel készült

Történet

Az általunk forgalmazott kerámiatárgyak Tunézia azon területéről származnak, ahol több mint 2000 éves hagyománya van a fazekasságnak. A kerámiák kivétel nélkül kézzel készülnek, szigorú előírások szerint. Az alapanyag-feldolgázás módja és a kiégetés technológiája biztosítja a kerámia antik színhatását.

Az agyagot 4-6 méter mélységből hozzák felszínre, majd 4-6 hétig hagyják száradni. Ezt követően sót és homokot kevernek a masszához. A só biztosítja a kerámia fagyállóságát és a későbbiek során a beültetett növény számára a sóutánpótlást. 3-4 nap után a puha keveréket elkezdik lábbal taposni, hogy a massza homogén szerkezetű legyen és a kisebb kődarabogat eltávolítsák belőle.

A gondosan előkészített alapanyag egy keverőbe kerül, ahol a még megmaradt levegőt is eltávolítják, hogy az ne gyengítse az anyagot. Ezután következik a kézmáűves munkája, aki testet ölt az anyagnak és létrehozza azokat a formákat, melyeket még hosszú évekig csodálni fogunk.

Miután a kerámia elérte végső formáját, hűvös, árnyas helyen hagyják 6-8 napig száradni. Innen egy óriási kemencébe kerül, ahol nagyon magas hőmérsékleten, 15 órán keresztül égetik. Ezt a magas hőmésékletet az olivabogyó elégetésével nyerik. A kiégetést követően a kemencében hagyják 7-10 napig, amíg teljesen kihül. Minél lassabb ez a folyamat, annál szilárdabb a kerámia.

Az így elkészült kaspók, vázák, edények lesznek otthonunk és kertünk díszei.

kerámia
legújabb kerámia
Kültéri lámpás
Kültéri lámpás
55 cm
Termékkód: TE-65
16400 Ft
részlet
kerámia
facebook kerámia
kerámia
Áraink az ÁFÁ-t tartalmazzák.
Bemutatkozás
Termékek
Termékek
Érdekességek
Kapcsolat
Kaspók
Vázák
Mozaikképek
  Egyéb kézzel készült termékek    
|
Tun-Europa Kft
Tunéziai kézzel készített fagyálló kerámiák
|
Tel: +36 30 / 491-9720